Tatlılar
Tarifi Paylaşan Üyemiz: gurhancagin Yükleme Tarihi: 07-04-2020
|
|||||||
![]() |
Limonlu Cheesecake |
||||||
![]() ![]() |
|||||||
Malzemeler: | Taban için: 2 paket Tam buğday ununlu bisküvi 2 dolu çorba kaşığı tereyağı 1 tutam tuz Kek için: 2 paket 400gr labne toplamda 800 gr 200gr toz şeker 2 çorba kaşığı yoğurt 3 tatlı kaşığı un 1 paket vanilin 1 limonun rendesi Yarım limon suyu 2 yumurta |
||||||
Hazırlanışı: | Önce tabanı hazırlayalım. Bir kabda tereyağını eritin ve soğumaya bırakın. Bisküvileri robotta veya elde iyice ezip un haline getirin. Soğumuş tereyağını (sıcak katılmaması gerek) ve bisküvileri çukur bir kaba alıp üzerine bir tutam tu ekleyerek iyice yoğurun, tüm bisküvi yağlan ıslanmalı. Kelepçeli 24 cm lik bir kabın alt kısmına yağlı kağıt geçirip kilitleyin. Bisküvi karışımını tabana ve yanlara eşit kalınlıkta gelecek şekilde iyice yayıp sıkıştırın. 190 derece fırında, alt üst açık fan kapalı, 10dk pişirin. Çıkardıktan sonra fırını ikinci pişirme için 150 dereceye getirin yine alt üst açık, fan kapalı olacak. İçerisine fırın tepsisi yerleştirip tepsiyi yarısına kadar su ile doldurun. Kek kısmı için, yukarıda verilen sıra ile, her katılan içerik iyice karışınca bir sonrakini ekleyin. Cheesecake kabarmamalı !!! Karıştırma işleminde kesinlikle çırpıcı veya makine kullanılmamalı, kek kabarmamalı. bunun için ya çatal yada spatula ile karıştırarak yapılmalı. !!! Hazırlanan karışımı, soğuyan ve içerisinde bisküvi altı bulunan kaba dökün, hafifçe masaya vururark kabarcık varsa çıkmasını sağlayın ve birkaç dakika iyice yerleşip düzleşmesi için bekleyin. Kelepçeli kabı fırındaki su dolu tepsiye koymamız gerekiyor, ama kelepçeli kap su alacağından, bunu önlemek için ya kelepçeli kabı aleminyum folyo ile sarın (üzeri açık kalacak) ama alttan su almayacak şekilde, yada kabı 25-26cm lik başka bir tepsi içerisine koyup suyun içerisine böyle yerleştirin. 45 dk bu şekilde pişmeye bırakın. 45 dk sonra fırını kapatıp, kapağını aralayıp 45dk daha dinlenmeye bırakın. sonra dışarı çıkatıp soğumasını bekledikten sonra 1 gece buzdolabında dinlendirin. Afiyet olsun |
||||||
Ait Olduğu Ülke: | İtalya | ||||||
Ait Olduğu Yöre: | Akdeniz | ||||||
Toplam Puan: | 4.0 Bu Tarife Oy Veren Kişi Sayısı: 2 | ||||||
| |||||||
Bu tarif için üylerimizin yorumları: |
|||||||
Sizde Yorum Gönderin: |