Soslar
Tarifi Paylaşan Üyemiz: sindirimsistemi Yükleme Tarihi: 23-02-2020
|
|||||||
bikla |
|||||||
|
|||||||
Malzemeler: | Havuç, soğan, kereviz, çiçek lahanası, damak zevkinize gore kaya tuzu (ben koymuyorum) , sebzeleri örtecek kadar su, sirke, un, toz hardal, zerdeçal, kör |
||||||
Hazırlanışı: | Havuç, soğan, kereviz ve çiçek lahanasını küçük küçük doğrayın. Sebzeleri örtmeye yetecek kadar suyun içerisine (taze yumurtayı kaldıracak kadar) tuz ekleyerek eritin. Tuzlu su çözeltisinin içerisinde 24 saat sebzeleri bekletin. Ertesi gün tencereye sebzelerinizi örtecek miktarda sirke dökün. Elinizi korkak alıştırmayın biraz da fazla gelirse sıkıntı olmaz. Biraz kıvamlı olacak kadar buğday unu ilave edin ve karıştırın. Çorba kıvamı gibi olduysa tamam demektir. toz hardal, zerdeçal, ve köri ilave edin. Hardal ve curry miktarları aynı oranda olmalı zerdeçal miktarı diğerlerini yarısı civarı daha az olmalıdır. Baharatı bol seviyorsanız korkmayın bolca dökün, ha baharatla aranız temkinliyse yavaş yavaş ilave ederek tadına bakarak sonuca ulaşın. Elde ettiğiniz karışımı iyice karıştırın ve tencereyi orta derece ateşe koyun. Mahallebi kıvamına yaklaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Zaten birkaç taşım kaynayınca kıvamlanacaktır. Sebzeleri süzün ve karışımın içine dökün. Birkaç çevirim ateşte karıştırın ve tencereyi hemen ateşten alın. İyice karıştırdıktan sonra biklanız hazır. Biklanızı kavanozlara koyun ve buz dolabında saklayın. Uzun süre (en az 1 yıl) tazeliğini koruyacaktır. |
||||||
Ait Olduğu Ülke: | Türkiye | ||||||
Ait Olduğu Yöre: | Kıbrıs | ||||||
Toplam Puan: | 4.7 Bu Tarife Oy Veren Kişi Sayısı: 6 | ||||||
| |||||||
Bu tarif için üylerimizin yorumları: |
|||||||
Sizde Yorum Gönderin: |