A B C Ç D E F G H I İ J K L M O Ö P R S Ş T Ü V W Y Z

Çorbalar

 

Tarifi Paylaşan Üyemiz: gurhancagin      Yükleme Tarihi: 31-01-2020

 

Fransız Usulü Soğan Çorbası

YazdırYazdır      Arkadaşıma Gönder
Malzemeler: 50 gr Tereyağı
750 gr Kuru Soğan, yemeklik doğranmış
2 Diş sarmısak, doğranmış
40 gr Un
2 litre Tavuk veya Et Suyu
250 ml Beyaz Şarap
1 adet Defne yaprağı
2 dal kekik
12 dililm baget ekmek 2cm kalınlığında
100 gr rendelenmiş Gravyer Peyniri
 
Hazırlanışı: Tereyağını tencerede eritin ve soğanları ekleyin. Yaklaşık 25 dk ara ara karıştırarak düşük ateşte pişirin veya soğanlar karamelize olmaya başlayana kadar.

Sarmısak ve unu ekleyerek 2dk daha karıştırmaya devam edin. Tavuk veya Et suyunu karıştırmaya devam ederek ekleyin, şarabı da aynı şekilde ekleyip kaynayana kadar karıştırın.

Ağız tadınıza göre tuz, Defne yaprağı ve kekik dallarını ekledikten sonra kapağını kapatıp 25 dk kaynamaya bırakın.

Çorba pişmeye yaklaştığında ekmekleri kızartın, Çorbanın içerisinden defne yaprağını ve kekik dallarını çıkartıp, tabaklara bölüştürün (6 kişilik)

Her bir tabağa kızartılmış 2 dilim ekmek ve üzerinde rendelenmiş gravyer peyniri koyun. Fırının ızgara ayarında tabakları peynirler eriyip altın bir renk alana kadar fırınlayın.

Afiyet olsun
 
Ait Olduğu Ülke: Fransa
Ait Olduğu Yöre: Bilinmiyor
Toplam Puan: 0.0 Bu Tarife Oy Veren Kişi Sayısı: 0
Bu Tarifi Beğendiyseniz Lütfen Oy Verin:

Bu tarif için üylerimizin yorumları:


Sizde Yorum Gönderin: