Reçeller
Tarifi Paylaşan Üyemiz: gurhancagin Yükleme Tarihi: 23-02-2008
|
|||||||
Çilek Reçeli |
|||||||
|
|||||||
Malzemeler: | 2 kilo tozŞeker 1 kilo olgun çilek 2 adet limonun suyu |
||||||
Hazırlanışı: | Çilekleri bol suda iyice yıkayıp, temizleyin. Bir kat çilek, bir katŞeker olacakŞekilde çelik bir tencereye dizin.Şekerin çileklerin suyunu çekip sulanması için buŞekilde bir gece bekletin. Ertesi gün tencereyi ateşe koyun. Reçel kaynayarak koyu bir kıvam aldığında limonun suyunu ilave ederek karıştırın. Bir taşım daha kaynatıp ateşten alın. Reçeli kavanozlara doldurun, soğuduğunda kavanoz kapaklarını kapatın ve serin bir yerde saklayın. |
||||||
Ait Olduğu Ülke: | Türkiye | ||||||
Ait Olduğu Yöre: | Bilinmiyor | ||||||
Toplam Puan: | 4.3 Bu Tarife Oy Veren Kişi Sayısı: 3 | ||||||
| |||||||
Bu tarif için üylerimizin yorumları: |
|||||||
Sizde Yorum Gönderin: |