A B C Ç D E F G H I J K L M O Ö P R S Ş T Ü V W Y Z

Balıklar ve Deniz Ürünleri

 

Tarifi Paylaşan Üyemiz: ozlemcagin      Yükleme Tarihi: 23-02-2008

 

Midye ve Kalamar Tavası

YazdırYazdır      Arkadaşıma Gönder
Malzemeler: 200 ml (1Şişe) soda
5 g (1 çay kaşığı) karbonat tuz
150 g (1 1/5 su bardağı) un
250 g kalamar
250 g iç midye
Mini tahta şişler
Bademli Tarator:
7 dilim ekmek (Tercihen tost ekmeği veya francala)
250 ml (1 su bardağı) süt
30 ml (2 çorba kaşığı) zeytinyağı
2 diş sarımsak (dövülmüş)
tuz
taze çekilmiş beyaz biber
60 g badem (dövülmüş)
 
Hazırlanışı: Sulu hamuru hazırlamak için sodanın içine karbonat, tuz ve 1 su bardağı unu katıp pütür kalmayıncaya kadar iyice karıştırın.15 dak kadar dinlendirin.Kalamarları halka şeklinde doğrayın; midyeleri yıkayın, temizleyin.Midyeleri fazla sıkıştırmada şişlere dizin. Kalamar ve midyeleri önce hafifçe una, sonra dinlendirdiğiniz sulu hamura bulayarak kızgın yağda çok hafif pembeleşene kadar kızartın.Çok kızartırsanız kuruyup sertleşip ve tatlarıda değişecektir.
Tarator için ekmekleri süt ile ıslatıp iyice ezerek bulamaç haline getirin.Bu bulamacın içine azar azar zeytinyağını ilave ederek iyice yedirin. Dövülmüş sarımsağı, tuz ve beyaz biberi katıp, karıştırın. En son olarak döverek toz haline getirilmiş bademi ilave edip, karıştırarak sosu tamamlayın. Bademli taratoru tatların birbirine karışıp daha lezzetli olması için kızartma işlemine başlamadan hazırlayıp dinlendirirseniz daha lezzetli olur.

 
Ait Olduğu Ülke: Türkiye
Ait Olduğu Yöre: Bilinmiyor
Toplam Puan: 0.0 Bu Tarife Oy Veren Kişi Sayısı: 0
Bu Tarifi Beğendiyseniz Lütfen Oy Verin:

Bu tarif için üylerimizin yorumları:


Sizde Yorum Gönderin:


Go to top