Et Yemekleri
Tarifi Paylaşan Üyemiz: gurhancagin Yükleme Tarihi: 23-02-2008
|
|||||||
Bademli Dana Bonfile |
|||||||
|
|||||||
Malzemeler: | 75 g (5 çorba kaşığı) tereyağ ½ su bardağı kabuğu soyulmuş badem içi 5 adet arpacık soğanı 3 diş sarımsak 750 g temizlenmiş bütün dana bonfilesi Tuz, taze çekilmiş karabiber 250 ml (1 su bardağı) et suyu 250 g ıspanak 125 ml (½ su bardağı)süt Hintcevizi rendesi |
||||||
Hazırlanışı: | Ön hazırlık olarak arpacık soğanları ve sarımsakları ayıklayıp, yıkayın.Küçük bir tavada tereyağın 2 çorba kaşığını eritin. Yağ kızınca bademleri ilave edip, sık sık karıştırarak, altın sarısı bir renk alıncaya kadar pişirin. Tavayı ateşten alın. Bademleri yağını süzdürerek tavadan alıp, bir kaba aktarın.Bu kez büyük bir tavada kalan 3 çorba kaşığı tereyağını eritin. Yağ kızınca soğanın yarısı ve sarımsağı renk almayacak kadar sote edin ve bonfileyi tavaya koyup, ara sıra çevirerek, her tarafı iyice renk alıncaya kadar pişirin. Bonfileyi bütün olarak tavadan çıkartıp, tuzlayıp biberledikten sonra bir fırın tepsisine aktarın. Tepsiyi önceden 180 C`ye getirilip ısıtılmış olan fırına sürüp, yaklaşık 35-40 dakika da fırında pişirin. Bu arada aynı tavada bu kez kalan soğanları, sık sık karıştırarak, pembeleşinceye kadar sote edin. Et suyunu ekleyip, yarı yarıya çektirin. Ispanağı katıp, yine sık sık karıştırarak 3-4 dakika kavurun. Süt ve hintcevizi rendesini ilave edin. Birkaç dakika kaynattıktan sonra tavayı ateşten alın, tuz ve biberini katıpblendırla püre haline getirin.Eti fırından alıp, dilimleyin. Ispanaklı sosunu ve kızarmış bademleri ekleyip, sıcak olarak servis yapın. |
||||||
Ait Olduğu Ülke: | Türkiye | ||||||
Ait Olduğu Yöre: | Bilinmiyor | ||||||
Toplam Puan: | 5.0 Bu Tarife Oy Veren Kişi Sayısı: 1 | ||||||
| |||||||
Bu tarif için üylerimizin yorumları: |
|||||||
Sizde Yorum Gönderin: |