A B C Ç D E F G H I İ J K L M O Ö P R S Ş T Ü V W Y Z

Kümes Hayvanları

 

Tarifi Paylaşan Üyemiz: gurhancagin      Yükleme Tarihi: 28-06-2022

 

Kremalı Mantarlı Tavuk

YazdırYazdır      Arkadaşıma Gönder
Malzemeler: 250 gram fileto tavuk göğsü
150 gram mantar
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet küçük boy kuru soğan
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı un
1/2 su bardağı sıcak tavuk suyu veya su
1 su bardağı krema
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
1/4 çay kaşığı zerdeçal
 
Hazırlanışı: Kremalı mantarlı tavuk için; küçük boy kuru soğanı ince piyazlık şeklinde doğrayın.

Sarımsakları küçük küpler halinde kesin.

Üzerlerini nemli bir kağıt havlu ya da bez ile temizlediğiniz kestane mantarlarını ince ince doğrayın.

Bol suda yıkadıktan sonra kuruladığınız fileto tavuk göğüslerini küp şeklinde kesin.

Tereyağını geniş bir tavada eritin. İnce piyazlık doğradığınız kuru soğanı, sarımsaklarla birlikte aroması çıkana kadar soteleyin.

Küp şeklinde kestiğiniz fileto tavuk göğüslerini soğanlarla birlikte yüksek ateşte, renk alana kadar sotelemeye devam edin.

İnce ince dilimlenmiş kestane mantarlarını katıp, soteleme işlemini sürdürün. Sosun bir parça daha koyu olması için unu katıp, karıştırın.

Dilimlenmiş mantar ve kuşbaşı tavuklar renk aldığında sırasıyla;
- sıcak tavuk suyu,
- tuz,
- taze çekilmiş tane karabiber ve
- zerdeçalı katın.

Unun koyu bir renk almaması için tüm malzemeyi aralarda karıştırın.

Son olarak; kremayı katıp, kısık ateşte 5 dakika kadar pişirmeye devam ettiğiniz yemeği sıcak olarak servis edin.
 
Ait Olduğu Ülke: Türkiye
Ait Olduğu Yöre: Bilinmiyor
Toplam Puan: 0.0 Bu Tarife Oy Veren Kişi Sayısı: 0
Bu Tarifi Beğendiyseniz Lütfen Oy Verin:

Bu tarif için üylerimizin yorumları:


Sizde Yorum Gönderin: