A B C Ç D E F G H I İ J K L M O Ö P R S Ş T Ü V W Y Z

 

Soslar

 

Tarifi Paylaşan Üyemiz: sindirimsistemi      Yükleme Tarihi: 23-02-2020

 

bikla

YazdırYazdır      Arkadaşıma Gönder
Malzemeler:
Havuç, soğan, kereviz, çiçek lahanası, damak zevkinize gore kaya tuzu (ben koymuyorum) , sebzeleri örtecek kadar su, sirke, un, toz hardal, zerdeçal, kör
 
Hazırlanışı:
Havuç, soğan, kereviz ve çiçek lahanasını küçük küçük doğrayın. Sebzeleri örtmeye yetecek kadar suyun içerisine (taze yumurtayı kaldıracak kadar) tuz ekleyerek eritin. Tuzlu su çözeltisinin içerisinde 24 saat sebzeleri bekletin. Ertesi gün tencereye sebzelerinizi örtecek miktarda sirke dökün. Elinizi korkak alıştırmayın biraz da fazla gelirse sıkıntı olmaz. Biraz kıvamlı olacak kadar buğday unu ilave edin ve karıştırın. Çorba kıvamı gibi olduysa tamam demektir. toz hardal, zerdeçal, ve köri ilave edin. Hardal ve curry miktarları aynı oranda olmalı zerdeçal miktarı diğerlerini yarısı civarı daha az olmalıdır. Baharatı bol seviyorsanız korkmayın bolca dökün, ha baharatla aranız temkinliyse yavaş yavaş ilave ederek tadına bakarak sonuca ulaşın. Elde ettiğiniz karışımı iyice karıştırın ve tencereyi orta derece ateşe koyun. Mahallebi kıvamına yaklaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Zaten birkaç taşım kaynayınca kıvamlanacaktır. Sebzeleri süzün ve karışımın içine dökün. Birkaç çevirim ateşte karıştırın ve tencereyi hemen ateşten alın. İyice karıştırdıktan sonra biklanız hazır. Biklanızı kavanozlara koyun ve buz dolabında saklayın. Uzun süre (en az 1 yıl) tazeliğini koruyacaktır.
 
Ait Olduğu Ülke:  Türkiye
Ait Olduğu Yöre:  Kıbrıs
Toplam Puan: 4.7 Bu Tarife Oy Veren Kişi Sayısı:  6
Bu Tarifi Beğendiyseniz Lütfen Oy Verin:

Bu tarif için üylerimizin yorumları:


Sizde Yorum Gönderin: