A B C Ç D E F G H I İ J K L M O Ö P R S Ş T Ü V W Y Z

Mezeler

 

Tarifi Paylaşan Üyemiz: gurhancagin      Yükleme Tarihi: 13-10-2019

 

İsveç Usulü Patates

YazdırYazdır      Arkadaşıma Gönder
Malzemeler: Kişi Başı 2 orta boy patates
50gr Tereyağı
2 çay kaşığı biberiye
2 çay kaşığı kekik
2 baş ince doğranmış sarmısak
Tuz
 
Hazırlanışı: Patatesleri soyup yıkayın.
Fırın tepsisinde düz durmalarını sağlayacak şekilde altlarını yatay olarak kesin.
Patatesleri bir çorba kaşığının içerisine yerleştirerek, 2mm dilimli olarak kesin, burada kaşık sayesinde, patatesin tam olarak kesilmesini önleyerek bütün kalmasını istiyoruz.
Fırın tepsisinine pişirme kağıdı yerleştirip, üzerine patatesleri dizin. sonra aşağıdaki sos tarfinde hazırlanan sos ile patatesleri sosa bulayın.

Bir Sos tavasının içerisinde düşük ateşte tereyağını eritin.
Tereyağı eridiğinde, sarmısak, kekik ve biberiyeyi ekleyin.

60 dk kadar fırında 200C de pişirin. Çatal patateslerlere kolayca girdiği zaman pişmiş demektir, pişerken ara sıra sosla patatesleri tekrar soslayın.
 
Ait Olduğu Ülke: İsveç
Ait Olduğu Yöre: Bilinmiyor
Toplam Puan: 5.0 Bu Tarife Oy Veren Kişi Sayısı: 1
Bu Tarifi Beğendiyseniz Lütfen Oy Verin:

Bu tarif için üylerimizin yorumları:


Sizde Yorum Gönderin:


Go to top