Mezeler
Tarifi Paylaşan Üyemiz: gurhancagin Yükleme Tarihi: 13-10-2019
|
|||||||
![]() |
İsveç Usulü Patates |
||||||
![]() ![]() |
|||||||
Malzemeler: | Kişi Başı 2 orta boy patates 50gr Tereyağı 2 çay kaşığı biberiye 2 çay kaşığı kekik 2 baş ince doğranmış sarmısak Tuz |
||||||
Hazırlanışı: | Patatesleri soyup yıkayın. Fırın tepsisinde düz durmalarını sağlayacak şekilde altlarını yatay olarak kesin. Patatesleri bir çorba kaşığının içerisine yerleştirerek, 2mm dilimli olarak kesin, burada kaşık sayesinde, patatesin tam olarak kesilmesini önleyerek bütün kalmasını istiyoruz. Fırın tepsisinine pişirme kağıdı yerleştirip, üzerine patatesleri dizin. sonra aşağıdaki sos tarfinde hazırlanan sos ile patatesleri sosa bulayın. Bir Sos tavasının içerisinde düşük ateşte tereyağını eritin. Tereyağı eridiğinde, sarmısak, kekik ve biberiyeyi ekleyin. 60 dk kadar fırında 200C de pişirin. Çatal patateslerlere kolayca girdiği zaman pişmiş demektir, pişerken ara sıra sosla patatesleri tekrar soslayın. |
||||||
Ait Olduğu Ülke: | İsveç | ||||||
Ait Olduğu Yöre: | Bilinmiyor | ||||||
Toplam Puan: | 5.0 Bu Tarife Oy Veren Kişi Sayısı: 1 | ||||||
| |||||||
Bu tarif için üylerimizin yorumları: |
|||||||
Sizde Yorum Gönderin: |