A B C Ç D E F G H I İ J K L M O Ö P R S Ş T Ü V W Y Z

Tatlılar

 

Tarifi Paylaşan Üyemiz: gurhancagin      Yükleme Tarihi: 28-09-2019

 

San Sebastian Cheesecake

YazdırYazdır      Arkadaşıma Gönder
Malzemeler: 400 gr Pınar labne peyniri ( Pınar labne)
200 gr az tuzlu krem peynir ( Pınar beyaz)
2 paket krema ( 400 gr ) ( SEK )
4 Orta boy yumurta (oda sıcaklığında olmalı)
1 Su bardağı şeker (250 ml bardak ölçüsü)
1 Dolu yemek kaşığı un
1 paket vanilya
 
Hazırlanışı: Tüm Malzemeler oda sıcaklığında olmalı. Dolaptan direk kullanmayın !.
Şeker eritmek için mixer/el blender`ı kullanılabilir, fakat yumurtaları kattığınızda makine ile çırparsanız kabaracağınızdan, elle çırpmak gerekmektedir.
Başlarken Fırın hazır olması için, Fırını 200 dereceye ayarlayın.

Şekeri, krem peynirini ve labne peynirini bir kapta şeker eriyinceye kadar çırpın.
Yumurtaları tek tek her yumurta iyice karışna kadar sıra ile ekleyin. Son yumurtayı da ekledikten ve iyice çırptıktan sonra vanilya ve unu ekleyip çırpmaya devam edin.
Kremayı ekleyip çırpmaya devam edin. Karışımın içindeki havanın çıkması için kabı birkaç kez tezgaha vurun, ve hava kabarcıklarını patlatın.
Kelepçeli kabın içerisine yağlı kağıt yerleştirin.
İçerisinde karışımı döküp, önceden 200 dereceden ısıtılmış fırında üzeri kahverengileşinceye kadar pişirin.
Pişen Cheesecake`i fırından çıkartın, halen cıvık olması gayet normal.
Pişerken kabaran cheesecake soğumaya geçince çökecektir.
Cheesecake soğuduktan sonra katılaşması için dolapta birkaç saat bekletin.
( bir gece beklemesi daha iyi olur )

Afiyet olsun
 
Ait Olduğu Ülke: İtalya
Ait Olduğu Yöre: Akdeniz
Toplam Puan: 5.0 Bu Tarife Oy Veren Kişi Sayısı: 2
Bu Tarifi Beğendiyseniz Lütfen Oy Verin:

Bu tarif için üylerimizin yorumları:


Sizde Yorum Gönderin:


Go to top