A B C Ç D E F G H I J K L M O Ö P R S Ş T Ü V W Y Z

Zeytinyağlılar

 

Tarifi Paylaşan Üyemiz: ozlemcagin      Yükleme Tarihi: 16-12-2012

 

Zeytinyağlı Sebzeli Kereviz

YazdırYazdır      Arkadaşıma Gönder
Malzemeler: 500 gr. kereviz (soyulmuş ve elma
dilimleri halinde kesilmiş)
3 diş sarımsak
(soyulmuş ve ince doğranmış)
2 adet küp şeker
1 adet orta boy soğan
(soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış)
1 adet orta boy havuç
(soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış)
15 gr. un 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 adet orta boy ayva (soyulmuş ve
küp şeklinde doğranmış)
1 adet orta boy patates (soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış)
60 gr. bezelye
1/2 adet limon
1 adet portakalın suyu
1 su bardağı su
Süslemek için dereotu
Tuz, karabiber
 
Hazırlanışı: Zeytinyağını bir tencereye koyun. Soğan, sarımsak ve havucu ilave edip 2-3 dakika kavurun. Unu ekleyip 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin. Kereviz, ayva, bezelye, patates, su, portakal suyu, limon suyu, şeker, tuz ve karabiberi ekleyin ve tencerenin kapağını kapatın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.İsteğe göre ılık yada soğuk servis edilirken dereotuyla üzeri süslenir

 
Ait Olduğu Ülke: Türkiye
Ait Olduğu Yöre: Bilinmiyor
Toplam Puan: 2.0 Bu Tarife Oy Veren Kişi Sayısı: 1
Bu Tarifi Beğendiyseniz Lütfen Oy Verin:

Bu tarif için üylerimizin yorumları:


Sizde Yorum Gönderin:


Go to top