A B C Ç D E F G H I J K L M O Ö P R S Ş T Ü V W Y Z

Et Yemekleri

 

Tarifi Paylaşan Üyemiz: gurhancagin      Yükleme Tarihi: 15-12-2012

 

Taze Baharat Kaplı Nar Ekşili Bonfile

YazdırYazdır      Arkadaşıma Gönder
Malzemeler: 1 kg Bonfile sinirleri ayıklanmış, bütün parça
3 adet kırmızı kuru soğan, dikine irice dilimlenmiş
4-5 baş sarmısak, kabuklarıyla ikiye kesilmiş
Bol miktarda taze kekik ve biberiye, kıyılmış.
20 gr vitlenbik (menengiç tohumu)
Zeytinyağı, nar ekşisi, tuz
 
Hazırlanışı: Bonfileyi soğuk suda yıkayıp, kağıt havlu ile kurulayın.

Bonfileyi tuzlayıp üzerine fırça ile bolca nar ekşisi sürün. Tuz ve nar ekşisini elinizle eşit olarak yayın. Çitlenbikleri kağıt havlu arasına alarak et dövücü ile irice parçalayıp taze biberiye ve kekik karıştırın. Bu karışım ile bonfilenin tüm yüzeyini kaplayın.

Derin ve orta boy bir fırın tepsisine bonfileyi yerleştirip kenarlarına soğan ve sarmısakları yayın. Üzerine bolca zeytinyağı gezdirin. Bunu yaparken ince uçlu zeytinyağlık kullanın çünkü bonfilenin üzerindeki tüm otları iyice yağlamanız gerekiyor.

230C de ısınmış fırında 10 dakika pişirip, fırının ayarını 200C ye indirerek 30 dk daha pişirin.

Eti servise kadar folyo ile kapatıp servisten önce tekrar ısıtabilirsiniz. Bu et orta pişimiş ve yumuşacık olur. Arzu ederseniz pişirme süresini 5dk daha uzatabilirsiniz. Ancak bundan daha uzun pişirme süreleri eti sertleştirip lezzetini azaltır.

Not: Tepside kalan et suyunu bir tatlı kaşığı eritilmiş nişasta koyup ocakta ısıtarak kıvam aldırın. Servis yaparken etin yanında küçük bir soslukta bu sosu da sunabilirsiniz.
 
Ait Olduğu Ülke: İtalya
Ait Olduğu Yöre: Akdeniz
Toplam Puan: 4.0 Bu Tarife Oy Veren Kişi Sayısı: 1
Bu Tarifi Beğendiyseniz Lütfen Oy Verin:

Bu tarif için üylerimizin yorumları:


Sizde Yorum Gönderin:


Go to top