A B C Ç D E F G H I J K L M O Ö P R S Ş T Ü V W Y Z

Yumurtalar ve Omletler

 

Tarifi Paylaşan Üyemiz: gurhancagin      Yükleme Tarihi: 24-10-2012

 

Soğanlı Yumurta

YazdırYazdır      Arkadaşıma Gönder
Malzemeler: 6 adet orta boy kuru soğan (dişi soğan denilen tatlılardan olursa daha iyi olur.)
5 kaşık tereyağı (75 gr.)
8 yumurta
2 yemek kaşığı sirke
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1/2 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber
tuz

4. Kişilik.
Tarif Osmanlı Mutfağı 19. YY a aittir.
 
Hazırlanışı: Soğanları halka halka doğrayıp tuzlayın.
Genişçe bir tavada yağı eritin ve çok kısık ateşte, tahta kaşıkla karıştırarak, soğanlar nar gibi oluncaya kadar en az bir buçuk saat kızartın. Kavurup yakmamaya dikkat edin.
Bir buçuk saatin sonunda eğer tavada fazla yağ varsa süzün. Sirkeyi, şekeri ve baharatları soğanlara katıp iyice karıştırın.
Büyük bir tahta kaşığın tersiyle soğanları tavanın içinde düzgünce yayın ve yumurtaları kıracağınız sekiz yuva açın.
Yuvaların içine yumurtaları kırın, tavanın kapağını kapatın ve hafif ateşte yaklaşık 10 dakika pişirin. Arada bir kapağı açıp yağlı soğan suyundan bir kaşık alıp yumurtaların üzerinde gezdirin.
Yumurtalar hazır olunca, "ilik gibi olmuş" soğanlarla birlikte servis tabağına alın, karabiber ve tarçın serpiştirip servis edin
 
Ait Olduğu Ülke: Türkiye
Ait Olduğu Yöre: Anadolu
Toplam Puan: 0.0 Bu Tarife Oy Veren Kişi Sayısı: 0
Bu Tarifi Beğendiyseniz Lütfen Oy Verin:

Bu tarif için üylerimizin yorumları:


Sizde Yorum Gönderin:


Go to top