A B C Ç D E F G H I J K L M O Ö P R S Ş T Ü V W Y Z

Soslar

 

Tarifi Paylaşan Üyemiz: gurhancagin      Yükleme Tarihi: 16-09-2012

 

Kremalı Mantar Sos (Biftek İçin)

YazdırYazdır      Arkadaşıma Gönder
Malzemeler: 50 gr Tereyağı
1 Paket Mantar
2 Paket Krema (en iyi kıvam için SEK)
1 Adet Büyük Soğan
Yarım bardak beyaz şarap
Taze çekilmiş Karabiber
Tuz

4. kişilik
 
Hazırlanışı: Mantarları yıkadıktan sonra dilim dilim doğrayınız.
Tereyağını bir tencerede erittikten sonra, mantarlar ekleyip iyice suyunu çekene kadar orta ateşte pişiriniz.

Bu arada soğanı kalın dilimler halinde doğrayarak halkaları birbirinden ayrınız.

Suyunu çeken Mantarların üzerine şarabı ekleyip şarabı çekene kadar kaynatmaya devam edeiniz.

Ağız tadınıza göre Tuz ve taze çekilmiş karabiberi, soğanları ve kremaları ekleyip iyice karıştırınız ve kapağını iyice kapatınız.

Orta ateşte kaynayıncaya kadar pişiriniz. Kaynadıktan sonra altını iyice kısıp 5-6 dk daha pişirmeye devam ediniz.

Kapak açılırsa kremanın suyu buharlaşacağından sos bozulacaktır. Soğanların ve mantarın iyice özlenmesi ve yumuşaması için 5-10 dk arası haşlamaya devam edebilirsiniz. Nekadar pişerse okadar lezzetli olacaktır.

Afiyet Olsun.
 
Ait Olduğu Ülke: Türkiye
Ait Olduğu Yöre: Bilinmiyor
Toplam Puan: 0.0 Bu Tarife Oy Veren Kişi Sayısı: 0
Bu Tarifi Beğendiyseniz Lütfen Oy Verin:

Bu tarif için üylerimizin yorumları:


Sizde Yorum Gönderin:


Go to top