A B C Ç D E F G H I J K L M O Ö P R S Ş T Ü V W Y Z

Çorbalar

 

Tarifi Paylaşan Üyemiz: gurhancagin      Yükleme Tarihi: 12-09-2012

 

Tarhana Çorbası

YazdırYazdır      Arkadaşıma Gönder
Malzemeler: (4 Kişilik)
250gr Kuru Tarhana (Kıbrıs Tarhanası)
4 Bardak su
100gr Hellim, küp küp doğranmış
2 Çorba kaşığı sıvı yağ
Ağız tadına göre tuz
1 çay kaşığı margarin
1/2 küp tavuk veya sebze bulyon. (İsteğe bağlı)
 
Hazırlanışı: Pişirmeden önce, orta boy bir tencereye tarhanayı suya koyup bir gece veya 1-2 saat bekletin.

Bekletilen tarhanayı, olduğu şekilde orat ateşe koyup 15 dakika karıştırarark kaynatın. Eğer kıvamı koyu ise kanar su ilave edin.

Diğer yandan küp küp doğranmış hellimleri çok hafif yağlanmış tavada yüksek ateşte kızartın.

Kızaran hellimleri pişmen tarhanaya ekleyin. Üzerine tuz, margarin ve bulyonu koyup karıştırın.

5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.

Servis yapın. Afiyet olsun.
 
Ait Olduğu Ülke: KKTC
Ait Olduğu Yöre: Kıbrıs
Toplam Puan: 0.0 Bu Tarife Oy Veren Kişi Sayısı: 0
Bu Tarifi Beğendiyseniz Lütfen Oy Verin:

Bu tarif için üylerimizin yorumları:


Sizde Yorum Gönderin:


Go to top