A B C Ç D E F G H I J K L M O Ö P R S Ş T Ü V W Y Z

Çorbalar

 

Tarifi Paylaşan Üyemiz: ozlemcagin      Yükleme Tarihi: 18-03-2010

 

Borsch Çorbası

YazdırYazdır      Arkadaşıma Gönder
Malzemeler: 10-12 bardak et suyu
500gr haşlanmış sığır eti
100gr tereyağı veya margarin
2 adet pancar
1 küçük kereviz
1 küçük havuç
1/4 küçük lahana
2 orta boy soğan
2 yemek kaşığı domates salçası veya 3 adet domates
4-5 sap maydanoz
1 adet defne yaprağı
1 adet kırmızıbiber
3 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı şeker
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tuz
 
Hazırlanışı: 1. Pancarı kibrit çöpü biçiminde doğrayın, kıyılmış sarmısak,Şeker ve sirke koyarak biraz bekletin (renk vermesi için).
2. Soğanları 2mm kalınlığında yarım ay şeklinde, kereviz ve havuçu ise kibrit çöpü biçiminde doğrayın.
3. Lahanayı kaynar tuzlu suda 3-4 dakika kaşlayın, iri parçalara bölün
4. Büyük bir tencerede soğanı yağda hafifçe kavurun. Sonra havuç, kereviz ve pancarı koyup 2-3 dakika daha kavurun. Un ve salçayı veya rendelenmiş domatesı koyduktan sonra da 1-2 dakika karıştırın.
5.Et suyunu, haşlanmış ve doğranmış sığır etini, demet halinde bağlanmış maydanozu, defne yaprağını, kırmızıbiberi, doğranmış lahanayı ve tuz katıp 30dk pişirin.
6. Defne yaprağını, maydanoz demetini çorbanın içerisinden çıkartın.Servis yaparken istenirse çorbanın üzerine birer kaşık yoğurt veya ekşi krema koyulabilir.

Afiyet Olsun
 
Ait Olduğu Ülke: Rusya
Ait Olduğu Yöre: Bilinmiyor
Toplam Puan: 0.0 Bu Tarife Oy Veren Kişi Sayısı: 0
Bu Tarifi Beğendiyseniz Lütfen Oy Verin:

Bu tarif için üylerimizin yorumları:


Sizde Yorum Gönderin:


Go to top