Et Yemekleri
Tarifi Paylaşan Üyemiz: gurhancagin Yükleme Tarihi: 23-01-2009
|
|||||||
Çökertme Kebabı |
|||||||
|
|||||||
Malzemeler: | 200 gr dana biftek 2 Adet orta boy patates 2 Su bardağı yoğurt Yarım su bardağı su Sos için : 1 Çorba kaşığı tereyağı 1 Tatlı kaşığı kırmızıbiber |
||||||
Hazırlanışı: | * 2 su bardağı yoğurdu, yarım su bardağı su ile koyu bir kıvama gelene dek çırpın. * Yıkadığınız 2 adet patatesi kibrit çöpü gibi ince ince doğrayın. * Dana biftekleri de bir parmak kalınlığında kesin. * Önce patatesleri kızartın, ardından ince kesilmiş bifteği arkalı önlü kızarana dek pişirin. * Servis tabağına önce yoğurdu alın. * Üzerine kızarmış patatesleri bifteği yayın. * 1 çorba kaşığı tereyağını eritin. * Kırmızıbiberi ilave ederek sosu kebabın üzerine gezdirin. * Sıcak olarak servis yapın. |
||||||
Ait Olduğu Ülke: | Türkiye | ||||||
Ait Olduğu Yöre: | Bilinmiyor | ||||||
Toplam Puan: | 5.0 Bu Tarife Oy Veren Kişi Sayısı: 1 | ||||||
| |||||||
Bu tarif için üylerimizin yorumları: |
|||||||
Sizde Yorum Gönderin: |