Mezeler
Tarifi Paylaşan Üyemiz: gurhancagin Yükleme Tarihi: 15-09-2008
|
|||||||
Keçi Peynir Brulle |
|||||||
|
|||||||
Malzemeler: | Mini Domates Içinde Limon Kekikli Keçi Peynir Brulle Malzemeler 6 aadet çeri domates 70gr keçi peyniri 10gr kekik 10gr krema Karabiber 10gr tozşeker Sos için 1 adet limon Tuz 5gr bal 1adet portakal 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı |
||||||
Hazırlanışı: | Limon dörde kesildikten sonra tuzla güzelce ovulur ve suyu ile birlikte bir cam kavanoza konularak 1 hafta bekletilir. Bir hafta sonra içi hafifçe bıçakla alınarak blendırda bal ve portakal suyu ile iyice karıştırılır. En son zeytinyağı eklenip sos hazırlanır. Domateslerin kapakları kalacak şekilde içleri çıkartılır. Diğer tarafta keçi peyniri, krema ve ayıklanmış taze kekik ve karabiber karıştırılır. Domateslere doldurulur. Kızgın fırında 2 dk pişirilir. En son üzerlerine toz şeker sepilip fırının ızgara ayarında çok kısa bir süre üzeri kızartılıp alınır.Hazırlanan limonlu sos ile servis edilir. |
||||||
Ait Olduğu Ülke: | Türkiye | ||||||
Ait Olduğu Yöre: | Bilinmiyor | ||||||
Toplam Puan: | 4.0 Bu Tarife Oy Veren Kişi Sayısı: 1 | ||||||
| |||||||
Bu tarif için üylerimizin yorumları: |
|||||||
Sizde Yorum Gönderin: |