A B C Ç D E F G H I J K L M O Ö P R S Ş T Ü V W Y Z

Hamurişleri

 

Tarifi Paylaşan Üyemiz: ozlemcagin      Yükleme Tarihi: 01-04-2008

 

Börek Hamuru

YazdırYazdır      Arkadaşıma Gönder
Malzemeler: 1kg Un(8 su bardağı)
1 Çorba Kaşığı Tuz
2.5 Su Bardağı Su
250g Eriltilmiş Margarin
1 Yumurtanın Sarısı
 
Hazırlanışı: Un ile tuzu bir kaba eleyin. Ortasını havuz gibi açıp su ekleyin. Yoğurarak yumuşak ve ele yapışan hamur elde edin. Hamuru 34 eşit parçaya bölün. Her parçayı unlayarak 15cm çapında açın. Açdığınız hamurları eritilmiş margarin ile yağlayın. 34 hamuru 17Şer adet olarak ikiye ayırın ve üstüste dizin. Bu iki parça hamuru kullanacağınız tepsi büyüklüğünde ayrı ayrı açın. Hamurun birini yağlanmış tepsiye serin arasına istediğiniz malzemeyi koyun. Diğer hamuruda malzemenin üzerine kapatın. Yumurta sarısı sürerek 180derecede önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirin.
 
Ait Olduğu Ülke: Türkiye
Ait Olduğu Yöre: Bilinmiyor
Toplam Puan: 3.0 Bu Tarife Oy Veren Kişi Sayısı: 2
Bu Tarifi Beğendiyseniz Lütfen Oy Verin:

Bu tarif için üylerimizin yorumları:


Sizde Yorum Gönderin:


Go to top