A B C Ç D E F G H I J K L M O Ö P R S Ş T Ü V W Y Z

Et Yemekleri

 

Tarifi Paylaşan Üyemiz: gurhancagin      Yükleme Tarihi: 24-03-2008

 

Kızarmış Sebzeli Arnavut Ciğeri

YazdırYazdır      Arkadaşıma Gönder
Malzemeler: 1 kg kuzu yada dana ciğeri
1 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
2 adet büyük boy soğan
Yarım demet maydanoz
1 Tatlı kaşığı sumak
1 er adet patlıcan ve kabak
2 şer adet patates,havuç,domates
4 adet sivribiber
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz,kekik,pulbiber
Kızartmak Için sıvıyağ
 
Hazırlanışı: Ciğer zarı soyulmadan 1 gece sütün içinde bekletilir. Daha sonra sütten alınır ve zarı soyulur küpler halinde doğranır. Un,tuz ve toz biber karıştırılır ciğerler una bulanarak kızgın sıvıyağda kızartılır. Isteğe bağlı olarak üzerine kekik ve pulbiber srpilir. Soğanlar yarım ay şeklinde doğranır sumak ve maydanoz ile karıştırılır. Servis tabağına soğanlar koyulur ve üzerine ciğer yerleştirilir. Diğer taraftan sebzeler soyulur. Patlıcan 15dk tuzlu suda bekletilir. Süzülüp kurulanır ve küp şeklinde doğranır. Diğer sebzelerde iri küplerşeklinde doğranır. Kızdırılmış yağda sırası ile patates,biber,kabak,havuç ve patlıcan kızartılır. Kağıt havlu ile fazla yağları alınır ve servis tabağına yerleştirilirler. Halka doğranmış domatesler 1 çorba kaşığı sıvıyağda sötelenir ve sebzelerin yanına yerleştirilir. Sıcak olarak ciğerle birlikte servis yapılır.
 
Ait Olduğu Ülke: Türkiye
Ait Olduğu Yöre: Marmara
Toplam Puan: 5.0 Bu Tarife Oy Veren Kişi Sayısı: 2
Bu Tarifi Beğendiyseniz Lütfen Oy Verin:

Bu tarif için üylerimizin yorumları:


Sizde Yorum Gönderin:


Go to top