A B C Ç D E F G H I J K L M O Ö P R S Ş T Ü V W Y Z

Et Yemekleri

 

Tarifi Paylaşan Üyemiz: gurhancagin      Yükleme Tarihi: 24-03-2008

 

Dana Yahni

YazdırYazdır      Arkadaşıma Gönder
Malzemeler: (8-10 Kişilik)
1kg Kuşbaşı Doğranmış Dana Eti
100g Margarin
1 Çorba Kaşığı Un
6 Su Bardağı Sıcak Su Yada Et Suyu
Tuz,Taze Çekilmiş Karabiber
20 Adet Arpacık Soğan
30 Adet Mantar
2 Adet Havuç
2 Çorba Kaşığı+1 Su Bardağı Sıvıyağ
2 Yumurtanın Sarısı
5 Çorba Kaşığı Krema
1 Çay Kaşığı Limon Suyu
1kg Iri Boy Kereviz
3 Çorba Kaşığı Kıyılmış Maydanoz

 
Hazırlanışı: Margarini tencerede eritip eti ilave edin. Etler suyunu salıp çekene kadar söteleyin. Unu ekleyip sürekli karıştırarak birkaç dakika kadar daha söteleyin. Ateşten alıp ılımaya bırakın. Daha sonra sıcak suyunu ekleyip unu etlere yedirene kadar karıştırın. Tuz ve karabiberi ilave edin. Kaynayınca altını kısın ve etler pişene kadar yaklaşık bir saat pişirin. Bu arada oluşan köpüğü tahta kaşıkla alın. Etler pişince süzüp temiz bir tencereye aktarın. Etlerin suyunu tekrar bir süzgeçten geçirip etlere ilave edin. Kabukları temizlenmiş arpacık soğanları 1 çorba kaşığı sıvıyağda söteleyin. Ayrı bir yerdede 1 çorba kaşığı sıvıyağ ile mantarları söteleyin. Soğanları,mantarları ve doğranmış havuçları ete ilave edin. Kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Bu arada yumurta sarıları ile kremayı iyice çırpın. Yemeğin suyundan 1-2 çorba kaşığı alıp yumurtalı karışıma ekleyin. Bu terbiyeyi sürekli karıştırarak yahniye ekleyin. Limon suyunuda ilave edip ocağı kapatın. Kerevizleri 1cm kalınlığında yuvarlak dilimler halinde kesin. Dilimleri 1 su bardağı sıvıyağda arkalı önlü kızartın. Servis yaparken dana yahniyi kereviz dilimlerinin üzerine koyup maydanozla süsleyin.
 
Ait Olduğu Ülke: Türkiye
Ait Olduğu Yöre: Bilinmiyor
Toplam Puan: 0.0 Bu Tarife Oy Veren Kişi Sayısı: 0
Bu Tarifi Beğendiyseniz Lütfen Oy Verin:

Bu tarif için üylerimizin yorumları:


Sizde Yorum Gönderin:


Go to top