Soslar
Tarifi Paylaşan Üyemiz: gurhancagin Yükleme Tarihi: 19-03-2008
|
|||||||
Cevizli Tarator Sosu |
|||||||
|
|||||||
Malzemeler: | 1 Su Bardağı Ceviz Içi 2 Dilim Bayat Ekmek 2 Diş Dövülmüş Sarımsak 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağ 1/2 Kahve Fincanı Limon Suyu 1 Çay Kaşığı Tuz 1 Çay Kaşığı Toz Kırmızı Biber 1/2 Su Bardağı Su |
||||||
Hazırlanışı: | Islatılmış suyu sıkılmış ekmek içi ve ceviz robottan geçirilerek püre haline getirilir. Içine sarımsak,tuz,biber ve limon suyu katılır. Yoğurt kıvamına gelene kadar su koyup karıştırılır. Özellikle midye,kalamar kızartması ve hidi,tavuk,kırmızı etle yapılan ızgaraların yanında servis yapılır. |
||||||
Ait Olduğu Ülke: | Türkiye | ||||||
Ait Olduğu Yöre: | Bilinmiyor | ||||||
Toplam Puan: | 0.0 Bu Tarife Oy Veren Kişi Sayısı: 0 | ||||||
| |||||||
Bu tarif için üylerimizin yorumları: |
|||||||
Sizde Yorum Gönderin: |