A B C Ç D E F G H I J K L M O Ö P R S Ş T Ü V W Y Z

Soslar

 

Tarifi Paylaşan Üyemiz: gurhancagin      Yükleme Tarihi: 19-03-2008

 

Cevizli Tarator Sosu

YazdırYazdır      Arkadaşıma Gönder
Malzemeler: 1 Su Bardağı Ceviz Içi
2 Dilim Bayat Ekmek
2 Diş Dövülmüş Sarımsak
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağ
1/2 Kahve Fincanı Limon Suyu
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Toz Kırmızı Biber
1/2 Su Bardağı Su
 
Hazırlanışı: Islatılmış suyu sıkılmış ekmek içi ve ceviz robottan geçirilerek püre haline getirilir. Içine sarımsak,tuz,biber ve limon suyu katılır. Yoğurt kıvamına gelene kadar su koyup karıştırılır. Özellikle midye,kalamar kızartması ve hidi,tavuk,kırmızı etle yapılan ızgaraların yanında servis yapılır.
 
Ait Olduğu Ülke: Türkiye
Ait Olduğu Yöre: Bilinmiyor
Toplam Puan: 0.0 Bu Tarife Oy Veren Kişi Sayısı: 0
Bu Tarifi Beğendiyseniz Lütfen Oy Verin:

Bu tarif için üylerimizin yorumları:


Sizde Yorum Gönderin:


Go to top