Zeytinyağlılar
Tarifi Paylaşan Üyemiz: gurhancagin Yükleme Tarihi: 16-03-2008
|
|||||||
Enginar |
|||||||
|
|||||||
Malzemeler: | 4 Adet Enginar 2 adet soğan 10gr un 1 adet limon 200gr kuru iç bakla 75ml zeytinyağı 1/2 demet dereotu şeker tuz |
||||||
Hazırlanışı: | Mineral bolluğu açısında eşşiz bir esbze - Enginar. Limon suyunu bir karıştırma kabına sıkın.Limon suyunu un ve 200ml su ile çırpınHazırladığınız suya enginarları ekleyin ve elinizle iyice ovalayın. 1 adet soğanı soyup minik küp kesin. Zeytinyağını tencereye koyun. Isınınca soğanları ekleyin. Şeffaflaşana kadar kavurun.Şekeri ekleyip kavurmaya devam edin.Soğanlar hafif karamelleşmeye başlayınca enginarları ve suyu ile ekleyip tuzlayın. Enginarlar yumuşayana kadar pişirip ateeşten alın ve soğumaya bırakın. Akşamdan suya koyduğunuz baklaları süzün. Kalan soğanı kabaca doğrayın. Kalan Zeytinyağını tencereye koyun.Isınınca soğanları ekleyip yumuşayana kadar kavurun.Baklaları ve 250ml su ekleyın. Şeker ve tuz ilavesiyle pişmeye bırakın. Baklalar yumuşayıp püre kıvamına gelince el mikseri ile pürüzsüz hale getirin ve bir kapta ılınmaya bırakın.Dereotunu incecik doğrayın. Enginarları Servis tabağına alıp ortalarına favayı doldurun.Kıydığınız dereotunu serperek süsleyip servis yapın. |
||||||
Ait Olduğu Ülke: | Türkiye | ||||||
Ait Olduğu Yöre: | Akdeniz | ||||||
Toplam Puan: | 0.0 Bu Tarife Oy Veren Kişi Sayısı: 0 | ||||||
| |||||||
Bu tarif için üylerimizin yorumları: |
|||||||
Sizde Yorum Gönderin: |