A B C Ç D E F G H I J K L M O Ö P R S Ş T Ü V W Y Z

Balıklar ve Deniz Ürünleri

 

Tarifi Paylaşan Üyemiz: ozlemcagin      Yükleme Tarihi: 14-03-2008

 

Soya Soslu Somon

YazdırYazdır      Arkadaşıma Gönder
Malzemeler: 4 Adet Somon Fileto
1 Fincan Soya Sosu
1/2 Fincan Zeytinyağı
3 Diş Sarımsak(eziımiş)
Yarım Demet Dereotu(doğranmış)
1/2 Çay Kaşığı Karabiber
 
Hazırlanışı: Balıklar hariç diğer tüm malzemeler karıştırılarak sos yapılır. Yıkanan balıklar(derili kısımları üste gelecekŞekilde) bu sosun içine koyulur tüm etli kısımları sosla temas etmesi sağlanır. En az 3-4 saat sosda bekletilir. Aleminyum folyo kaplanmış fırın tepsisine derili kısımları alta gelecekŞekilde balıklar dizilir. Kabın içinde kalan sos balıkların üzerine paylaştırılır. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında üstleri hafif kızarana kadar pişirilir.

NOT:Çok kızartmamanızı tavsiye ederim. Fazla pişince hem kuruyor hemde lezzeti farklılaşıyor.
 
Ait Olduğu Ülke: Türkiye
Ait Olduğu Yöre: Bilinmiyor
Toplam Puan: 4.7 Bu Tarife Oy Veren Kişi Sayısı: 6
Bu Tarifi Beğendiyseniz Lütfen Oy Verin:

Bu tarif için üylerimizin yorumları:


Sizde Yorum Gönderin:


Go to top