Çorbalar
Tarifi Paylaşan Üyemiz: gurhancagin Yükleme Tarihi: 12-03-2008
|
|||||||
Mercimekli Hamur Aşı Çorbası |
|||||||
|
|||||||
Malzemeler: | 1 Su Bardağı Yeşil Mercimek Yarım Su Bardağı Ev Yapımı Kare Kesilmiş Erişte 1 Yemek Kaşığı Nane 1 Tatlı Kaşığı Salça Isteğe Göre Tereyağı Yada Sıvı Yağ Tuz,Tatlı Kırmızı Biber 3 Diş Sarımsak Yoğurt |
||||||
Hazırlanışı: | Mercimekler yıkanır ve tencerede yumuşayıncaya kadar haşlanır. Eğer suyunu çekdiyse tekrar üzerine su koyulur. Mercimeklerin pişmesine yakın tuz ve erişte mercimeklere eklenir.Tüm malzemeler pişince ocakdan alınır.Tavada tereyağı eritilir, nane,salça,kırmızı biber yağa eklenir ve kızartılır. Sos çorbanın üzerine dökülür. Tabaklara servis yapıldıkdan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt koyularak yenir. NOT:Ev yapımı kare erişte yöresel bir hamurişidir marketlerde bulunmaz.Bunun yerine arpa şehriyede kullanılabilir. |
||||||
Ait Olduğu Ülke: | Türkiye | ||||||
Ait Olduğu Yöre: | Anadolu | ||||||
Toplam Puan: | 1.0 Bu Tarife Oy Veren Kişi Sayısı: 1 | ||||||
| |||||||
Bu tarif için üylerimizin yorumları: |
|||||||
Sizde Yorum Gönderin: |