Zeytinyağlılar
Tarifi Paylaşan Üyemiz: gurhancagin Yükleme Tarihi: 12-03-2008
|
|||||||
Otlu KuruBörülce |
|||||||
|
|||||||
Malzemeler: | 1 kilo haşlanmış karaot 1su bardağı kuru böğrülce Bir baş sarmısak 1 kahve fincanı zeytinyağı Tuz, limon |
||||||
Hazırlanışı: | Karaot ya da diğer adıyla gavulla turunçgil bahçelerinde ağaçların altlarında yetişen bir akdeniz bitkisidir.Bu ot mevsiminde toplanır istenirse haşlanıp derin donducuda saklanabilir. Kuru böğrülce 2-3saat ılık suda bekletilir.Sonra yarım limon suyu ve su ile haşlanır. Zeytinyağında sarmısaklar kızartılır. Böğrülce ve karaot birlikte zeytinyağına ilave edilir. Tuzu, limonu eklenir. Yarım çay bardağı kadar su konulur ve 10 dakika pişirilir. Sıcak servis yapılır. Soğan ve yeşil zeytinle yenilirse daha da lezzetli olur. |
||||||
Ait Olduğu Ülke: | KKTC | ||||||
Ait Olduğu Yöre: | Kıbrıs | ||||||
Toplam Puan: | 0.0 Bu Tarife Oy Veren Kişi Sayısı: 0 | ||||||
| |||||||
Bu tarif için üylerimizin yorumları: |
|||||||
Sizde Yorum Gönderin: |