Sebze Yemekleri
Tarifi Paylaşan Üyemiz: gurhancagin Yükleme Tarihi: 12-03-2008 |
||
Etli Molohiya | ||
Malzemeler: | 100 gr. kuru molehiya 1 kg kuzu eti (Kuzu kol, gerdan veya incik) 1 kg kırmızı domates 1 Çorba kaşığı Büyük bir baş soğan Zeytinyağı Tuz, biraz pul biber 2 adet Limon suyu ve Sıcak su |
|
Hazırlanışı: | Etleri kızgın bir tava veya tencerede mühürleyin, zeytin yağı da ekleyebilirsiniz veya ayçiçek yağı, ağız tadına göre. Etleri mühürledikten sonra bir kenara ayırın. Düdüklüde, Soğanı yemeklik doğrayıp zeytin yağında pembeleşene kadar kızartın, sonrasında kabukları ayıklanmış ve küp küp doğranmış domatesler ile salçayı ekleyin biraz daha kavurun. sonrasında su ekleyip, tuzunu ve biberini ekleyip, iyice karıştırın. Limonu ekleyin ve molehiyaları ekledikten sonra etleri de koyup iyice karıştırıp düdüklüyü kapatın. Kaynadıktan sonra 30dk pişmesi yeterli olacaktır. Piştikten sonra üzerine biraz zeytinyağı gezdirin Afiyetler. Yanında garnitür olarak çarliston biber servis edebilirsiniz |
|
Ait Olduğu Ülke: | KKTC | |
Ait Olduğu Yöre: | Kıbrıs | |