Kümes Hayvanları

 

Tarifi Paylaşan Üyemiz: gurhancagin      Yükleme Tarihi: 23-02-2008

Limonlu Tavuk

Malzemeler: 8 adet tavuk kalça
4 yemek kaşığı tereyağı
4 adet taze soğan
1 adet limon
2 su bardağı tavuk suyu
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 tatlı kaşığı kekik
Tuz ve karabiber
 
Hazırlanışı: Taze soğanları ayıklayıp doğrayınız.Sarımsakları kıyınız.Limonun kabuğunu rendeleyip,suyunu sıkın.Yayvan bir tencerede 4 yemek kaşığı tereyağını ve kıyılmış sarımsakları kızdırıp, tavuk kalçalarını ilave edip her iki taraflarını hafif kızartın.
Renk alan tavuk kalçalarını ısıya dayanıklı bir fırın kabına diziniz. Küçük bir tencerenin içine tavuk suyunu, limon suyunu ve limon kabuğu rendesini koyup kaynatınız. Küçük bir kâsenin içinde ayçiçek yağını ve nişastayı boza kıvamına gelinceye kadar karıştırınız.Kaynayan tavuk suyuna nişasta karışımını karıştırarak ilave edip, tuz ,kekik karabiber ile baharatlandırınız. En son olarak tavuk kalçalarının üzerine kıyılmış taze soğanları kekiği ve sosu döküp, önceden 200 derecede ısıttığınız fırında tavuklar iyice kızarana kadar pişiriniz.
 
Ait Olduğu Ülke: Türkiye
Ait Olduğu Yöre: Bilinmiyor