Makarnalar

 

Tarifi Paylaşan Üyemiz: gurhancagin      Yükleme Tarihi: 30-07-2014

Dundari

Malzemeler: 200 gr Un, birazda serpmek için
225 gr Ricotta peyniri
3 Yumurta Sarısı
30 gr parmesan, taze çekişmiş
Bir tutam muskat rendesi
ağız tadına göre tuz ve taze çekilmiş karabiber

Sos İçin:
6 Çorba kaşığı zeytin yağı
3 Diş Sarmısak, soyulmuş ve ince doğranmış.
1 acı kırmızı biber (chilli)
2 kutu erik domates (400 gr x 2), domatesler 2 ye bölünmüş olmalı.
biraz fesleğen
 
Hazırlanışı: Unu, peyniri, yumurta sarılarını, parmesanı ve muskatı büyük bir kabda karışıtırın, yumuşak lokma hamuru kıvamına gelinceye kadar yoğurun.

Karışımı unlanmış bir masaya alın, 3-5 dk daha yoğurmaya devam edin. Hamurdan parçalar kopartıp oklava kalınlığında olacak şekilde rulo yapın. Daha sonra bu rulolardan bıçak ile 2cm uzunluğunda parçalar kesin.

Kestiğiniz parçaları tuzlu kaynar suya atıp 3-4 dakika kaynatın.

Bu arada sos için, zeytin yağını bir tavada ısıtıp, sarmısakları ve acı biberi 1 dk kadar soteleyin. Daha sonra ateşin altını kapatıp domatesi ekleyip karıştırın.

Tekrar tavayı ateşe alıp kaynayıncaya kadar pişirin ve 5 dk kısık ateşte kaynamaya bırakın.

Haşladığınız hamur parçalarını süzgeçle alıp sosun içerisine ekleyip karıştırın.

Servis tabağına aldığınız yemeğin üzerine fesleğenleri ekleyip servis yapın.

Afiyet olsun.

 
Ait Olduğu Ülke: İtalya
Ait Olduğu Yöre: Akdeniz