Balıklar ve Deniz Ürünleri

 

Tarifi Paylaşan Üyemiz: gurhancagin      Yükleme Tarihi: 23-02-2014

Vogda Morina veya Mezgit

Malzemeler: 4 Kişilik.
500 gr Kılçıksız Morina veya Mezgit Fileto
1 paket Noodle
100ml sıvı yağ (Mısır Yağı)
1 çay kaşığı Tuz
Yarım çay kaşığı taze çekilmiş biber
1 kırmızı soğan, piyazlık doğranmış
1 havuç, ince şerit halinde doğranmış
150 - 200 gr brokoli çiçeği
100gr soya fasulyesi
100gr taze spanak, doğranmış
2 çorba kaşığı tatlı acı sos (Sweet Chili Tai sos)
3 çorba kaşığı soya sosu
1 çay kaşığı susam yağı
 
Hazırlanışı: Balıkları 2cm lik küpler halinde doğrayın.

Yağı Vok tavaya koyup ısıtın, sonra balıkları kızıartıp, almaya yakın tuz ve biberi atın. Piştikten sonra bir tabağa alıp kenarda bekletin.

Noodle'ları yumuşayıncaya kadar haşlayın, suyunu süzüp bir kenarda bekletin.

Voktaki yağı değiştirmeden, tüm malzemeleri yukarda belirtilen sıra ile tavaya atın. her malzeme biraz solduktan sonra diğerini ekleyin.

En son tatlı acı sos, soya sosu ve susam yağını akleyip 1-2 dakika haşlayın.

içerisine noodle ve balıkları ekleyip, iyice karıştırıp harmanlayın.

Not:
Bu tarifte, noodle yerine pilav, Balık yerine Tavuk veya kırmızı et de kullanılabilir.

Afiyet olsun.
 
Ait Olduğu Ülke: Tayland
Ait Olduğu Yöre: Bilinmiyor