Mezeler

 

Tarifi Paylaşan Üyemiz: gurhancagin      Yükleme Tarihi: 21-09-2012

Haydari

Malzemeler: 1 su bardağı süzme yoğurt
2 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Tuz
 
Hazırlanışı: Süzme yoğurdu çukur bir kaba koyun, bir kaşık su ekleyerek macun kıvamına gelene kadar karıştırın.

Sarmısağı ayıklayın, bir havanda yarım kaşık tuz ile dövün.

Yoğurt, sarmısak ve naneyi karıştırın, yayvan bir tabağa alın, üzerine kırmızı biberi ekin ve sofraya getirin.

Süzme yoğurt yağsız ise biraz zeytinyağı ilave edebilirsiniz.

Butarife yarım su bardağı ufalanmış veya rendelenmiş beyazpeynir de katabilirsiniz.
 
Ait Olduğu Ülke: Türkiye
Ait Olduğu Yöre: Bilinmiyor