Soslar
Tarifi Paylaşan Üyemiz: gurhancagin Yükleme Tarihi: 14-09-2012 |
||
Bademli Tarator | ||
Malzemeler: | 7 dilim ekmek (Tercihen tost ekmeği veya francala) 250 ml (1 su bardağı) süt 30 ml (2 çorba kaşığı) zeytinyağı 2 diş sarımsak (dövülmüş) tuz taze çekilmiş beyaz biber 60 g badem (dövülmüş) |
|
Hazırlanışı: | Tarator için ekmekleri süt ile ıslatıp iyice ezerek bulamaç haline getirin.Bu bulamacın içine azar azar zeytinyağını ilave ederek iyice yedirin. Dövülmüş sarımsağı, tuz ve beyaz biberi katıp, karıştırın. En son olarak döverek toz haline getirilmiş bademi ilave edip, karıştırarak sosu tamamlayın. | |
Ait Olduğu Ülke: | Türkiye | |
Ait Olduğu Yöre: | Bilinmiyor | |