Tatlılar

 

Tarifi Paylaşan Üyemiz: gurhancagin      Yükleme Tarihi: 13-09-2012

Trileçe Tatlısı

Malzemeler: Güncelleme: 30.09.2013

Kek İçin
5 tane yumurta
10 yemek kaşığı un
10 yemek kaşığı şeker
2 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Süt Kreması için:
200 ml krema
0,5 Litre süt
1 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı süt tozu

Karamel sosu için:
300g hazır karamel (Fo Topping Ice Cream Sauce with Caramel)
veya
evde yapmak için
5 Yemek Kaşığı toz şeker
25gr margarin veya 1 paket krema

Trileçe aslında İspanyol mutfağına aittir. "Üç Sütlü /Üç sütle yapılan" tatlı anlamına gelir. İtalya'da da popülerdir. Arnavutlar İtalyanlardan almışlardır.
 
Hazırlanışı: Kek:
Yumurtaları kırıp sarılarını beyazlarından ayırıyoruz. Beyazları bir kâsede şekerle beraber yoğun bir kıvam alana kadar çırpıyoruz. Üstüne ayrı bi kâsede çırptığımız sarılarını ekliyoruz. İyice karıştırıyoruz. Üzerine yavaş yavaş ve karıştırarak unu ve vanilya ile kabartma tozunu ekliyoruz. Tepsiye yağ sürüyoruz ve karışımı döküyoruz. Hazırladığımız tepsiyi ilk önce 250 derecede 5dk sonra da 150 derecede 10dk fırında pişiriyoruz.

Süt Kreması:
Süt kreması için tüm malzemeleri mixerde en az 5 dakika karıştırıyoruz.

Karamel:
Şekeri tavada karamelize edin, şekerin sertleşmemesi için margarin veya krema hızlı bir şekilde dökülerek hızlıca çırpın ve ocaktan alın.

Fırındaki keki fırından çıkartıp soğumasını bekliyoruz. Keki servis edilecek şekilde kesin, Üzerine süt karışımını döküp çekmesini ve soğumasını bekliyoruz.

En son üzerine karameli sürüyoruz.
 
Ait Olduğu Ülke: İspanya
Ait Olduğu Yöre: Bilinmiyor