Tatlılar
Tarifi Paylaşan Üyemiz: gurhancagin Yükleme Tarihi: 13-09-2012 |
||
Trileçe Tatlısı | ||
Malzemeler: | Güncelleme: 30.09.2013 Kek İçin 5 tane yumurta 10 yemek kaşığı un 10 yemek kaşığı şeker 2 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Süt Kreması için: 200 ml krema 0,5 Litre süt 1 yemek kaşığı toz şeker 2 yemek kaşığı süt tozu Karamel sosu için: 300g hazır karamel (Fo Topping Ice Cream Sauce with Caramel) veya evde yapmak için 5 Yemek Kaşığı toz şeker 25gr margarin veya 1 paket krema Trileçe aslında İspanyol mutfağına aittir. "Üç Sütlü /Üç sütle yapılan" tatlı anlamına gelir. İtalya'da da popülerdir. Arnavutlar İtalyanlardan almışlardır. |
|
Hazırlanışı: | Kek: Yumurtaları kırıp sarılarını beyazlarından ayırıyoruz. Beyazları bir kâsede şekerle beraber yoğun bir kıvam alana kadar çırpıyoruz. Üstüne ayrı bi kâsede çırptığımız sarılarını ekliyoruz. İyice karıştırıyoruz. Üzerine yavaş yavaş ve karıştırarak unu ve vanilya ile kabartma tozunu ekliyoruz. Tepsiye yağ sürüyoruz ve karışımı döküyoruz. Hazırladığımız tepsiyi ilk önce 250 derecede 5dk sonra da 150 derecede 10dk fırında pişiriyoruz. Süt Kreması: Süt kreması için tüm malzemeleri mixerde en az 5 dakika karıştırıyoruz. Karamel: Şekeri tavada karamelize edin, şekerin sertleşmemesi için margarin veya krema hızlı bir şekilde dökülerek hızlıca çırpın ve ocaktan alın. Fırındaki keki fırından çıkartıp soğumasını bekliyoruz. Keki servis edilecek şekilde kesin, Üzerine süt karışımını döküp çekmesini ve soğumasını bekliyoruz. En son üzerine karameli sürüyoruz. |
|
Ait Olduğu Ülke: | İspanya | |
Ait Olduğu Yöre: | Bilinmiyor | |