Hamurişleri

 

Tarifi Paylaşan Üyemiz: erturk      Yükleme Tarihi: 13-09-2012

Damat Paçası Böreği

Malzemeler: Sibel Coşkun'dan alınmıştır:

Malzemeler:
- 5 adet yufka
- 1/2 tavuk ya da 1 kuzu budu
- 1 adet kuru soğan
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı margarin
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Tuz, karabiber

Krema malzemeleri:

- 4 çorba kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 1 litre et/tavuk suyu
- 2-3 çorba kaşığı sirke
- 3 diş sarımsak



 
Hazırlanışı: Tavuk ya da kuzu budunu, 1 bütün soğan, karabiber ve tuz ekleyerek kısık ateşde 1-2 saat boyunca haşlayın. Haşlanan tavuğu/eti kemiklerinden ayırın ve küçük parçalar halinde didikleyin.

Fırın tepsisini margarinle yağladıktan sonra bir yufkayı tepsiye yayın. Üzerine zeytinyağı gezdirdikten sonra üstüne bir yufka daha serin. Tekrar biraz zeytinyağı gezdirdikten sonra, iç malzemenin yarısına yakınını serpin. Kalan üç yufkayı da aralarına zeytinyağı gezdirerek üst üste yayın. Böreğin en üstüne de bolca zeytinyağı sürerek bunu önceden ısıtılmış 180 derece fırına verin.

Börek pişerken kremayı hazırlamak üzere, bir kap içinde 1 yumurtayı çırpın. Unu, tavuk/et suyunu ve sirkeyi yavaş yavaş ilave ederek çırpmaya devam edin. Karışımı küçük bir tencereye alarak kısık ateşde muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Koyulaşan kremayı ateşten aldıktan sonra içine ince doğranmış sarımsakları ilave edin.

Üzeri kızaran böreği fırından çıkarın ve bunun üzerine haşlama tavuk/et suyundan 2-3 su bardağı dökün. Ağzını bir başka tepsiyle kapatıp, suyunu çekmesi için bekleyin. Suyunu çektikten sonra üzerine hazırladığınız muhallebi kıvamlı kremayı dökün. Kremanın üzerine didiklenmiş etleri serpin.

Bir tavada zeytinyağında kırmızı biber yakarak bunu da etlerin üzerinde gezdirin ve sıcak olarak servis yapın.
 
Ait Olduğu Ülke: Türkiye
Ait Olduğu Yöre: Bilinmiyor