Tatlılar

 

Tarifi Paylaşan Üyemiz: alevole      Yükleme Tarihi: 12-09-2012

Islak Kek

Malzemeler: 4 Yumurta
1/2 Su bardağı toz şeker
1/2 Su bardağı sıvı yağ
1 Su bardağı süt
2 Su bardağı un
2 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilin
1/2 Paket Kakao
İsteğe göre çikolata parçacıkları
Ceviz
 
Hazırlanışı: 4 yumurta , toz şeker , süt ve 1 kaşık kakao sırayla dökülerek bir kapta köpük kıvamına gelinceye dek karıştırılır.
Daha sonra bu karışımdan bir su bardağı kenara ayrılır. Sıvı yağ konuup karıştırıldıktan sonra, sırayla un ,kabartma tozu ve vanilin eklenerek kek hamuru kıvamına getirilir.En son kalan kakao ve isteğe göre ceviz veya çikolata parçacıkları eklenerek kek kalıbına aktarılır.
Daha önce 180 c'de 10 dakika ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirilir.
Fırından çıkmış keke ayrılan sos eklenerek soğumaya bırakılır
 
Ait Olduğu Ülke: Türkiye
Ait Olduğu Yöre: Anadolu