Tatlılar
Tarifi Paylaşan Üyemiz: alevole Yükleme Tarihi: 12-09-2012 |
||
Islak Kek | ||
Malzemeler: | 4 Yumurta 1/2 Su bardağı toz şeker 1/2 Su bardağı sıvı yağ 1 Su bardağı süt 2 Su bardağı un 2 Paket Kabartma Tozu 1 Paket Vanilin 1/2 Paket Kakao İsteğe göre çikolata parçacıkları Ceviz |
|
Hazırlanışı: | 4 yumurta , toz şeker , süt ve 1 kaşık kakao sırayla dökülerek bir kapta köpük kıvamına gelinceye dek karıştırılır. Daha sonra bu karışımdan bir su bardağı kenara ayrılır. Sıvı yağ konuup karıştırıldıktan sonra, sırayla un ,kabartma tozu ve vanilin eklenerek kek hamuru kıvamına getirilir.En son kalan kakao ve isteğe göre ceviz veya çikolata parçacıkları eklenerek kek kalıbına aktarılır. Daha önce 180 c'de 10 dakika ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirilir. Fırından çıkmış keke ayrılan sos eklenerek soğumaya bırakılır |
|
Ait Olduğu Ülke: | Türkiye | |
Ait Olduğu Yöre: | Anadolu | |