Pilavlar

 

Tarifi Paylaşan Üyemiz: gurhancagin      Yükleme Tarihi: 18-04-2010

Mücendra Pilavı

Malzemeler: 250 gr. Yeşil Mercimek (Yıkanmış ve 20dk ılık suda bekletilmiş)
190 gr. Pirinç
1 adet orta boy kuru soğan
60 gr Ayçiçek yağı veya Zeytinyağı
4 bardak kaynamış su.
 
Hazırlanışı: Mercimeklerin suyunu süzün, orta boy bir tencerede üzerini örtecek kadar su koyup orta ateşte kaynamaya bırakın, 20dk kaynadıktan sonra suyunu süzün ve bir kenara bırakın.
Bir Tencerede soğanları, yağla birlikte 5dk kavurun. Daha sonra pirinci ilave ederek 5dk daha kavurun.

Pirinç ve soğanın üzerine haşlanmış mercimeği, tuzu, karabiberi ve kaynamış suyu ekleyerek karıştırın. Kısık ateşte üstünü kapatmadan, ara ara karıştırarak suyunu çekene kadar pişirin. Altını kapatın.

Tencerenin üzerini havlu peçete ile örtüp, üzerine tencerenin kapağını kapatarak 15dk dinlendirin.
 
Ait Olduğu Ülke: KKTC
Ait Olduğu Yöre: Akdeniz