Hamurişleri

 

Tarifi Paylaşan Üyemiz: gurhancagin      Yükleme Tarihi: 18-04-2010

Şam Eli

Malzemeler: 2 Adet yufka
1 Çay bardağı tozŞeker
1 Çay bardağı irmik
1,5 Çay bardağı süt
1,5 Çay bardağı su
1 Çay bardağı pudraŞekeri
1 Tatlı kaşığı tarçın
1,5 Su bardağı ayçiçeği yağı (kızartma için).
 
Hazırlanışı: 1 Süt ve suyuŞeker ilavesi ile kaynatınız.
2 Irmiği serperek ilave ediniz, kaynatarak koyu bir mahallebi elde ediniz.
3 Yufkaları dört parmak genişliğindeŞeritler halında kesiniz, ikiye bölünüz.
4 Her parçaya bir kaşık irmikli muhallebiden koyarak muskaŞeklinde katlayınız.
5 Buzdolabında bekletiniz.
6 Kızdırılmış ayçiçek yağında kızartınız.
7 Servis tabağına alarak pudraŞekeri ve tarçın serpiniz.
 
Ait Olduğu Ülke: KKTC
Ait Olduğu Yöre: Akdeniz