Zeytinyağlılar

 

Tarifi Paylaşan Üyemiz: gurhancagin      Yükleme Tarihi: 15-03-2010

Labada sarmasi

Malzemeler: Malzemeler:
1 bardak ince bulgur
Yarımşar demet taze nane ve
maydonoz (ince kıyılmış)
1orta boy domates (rendelenmiş)
2orta boy soğan(ince doğranmış)
1yemek kaşığı salça
Karabiber,tuz
Zeytinyağı,su
Yeteri kadar labada yapragi(diğer bilinen adıda efelikdir)

 
Hazırlanışı: Labadalar yıkanır ve kaynar suda kisa bir sure haşlanıp,soguk suya çıkarılır. Diger tüm malzemeler bir kasede karıştırılarak dolma içi hazırlanır.Labada yapraklarının sert damarlı kısımları kesilip alınır.yaprakların içine harç koyularak sarılır.Tencereye dizilir.Üzerine limon suyu, zeytinyağı ve yeteri kadar su eklenerek kısık ateste sarmalarin uzerine tabak kapatilarak pisirilir.Yaninda sarmisakli yogurtla servis yapilir
AFIYET OLSUN
 
Ait Olduğu Ülke: Türkiye
Ait Olduğu Yöre: Marmara