Makarnalar

 

Tarifi Paylaşan Üyemiz: gurhancagin      Yükleme Tarihi: 06-04-2009

Kabak ve Karides Soslu Makarna

Malzemeler: 4 kişilik penne makarna
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet dolmalık kabak
4-5 adet taze soğan
4 çorba kaşığı beyazŞarap
50gr tereyağı
100gr haşlanmış karides
100ml Krema
Tuz ve Karabiber
 
Hazırlanışı: Taze soğanları yaklaşık 2cm boyunda çapraz doğrayın.
Kabağı soymadan ince dilimler halinde çapraz doğrayın.

Tereyağını kapaklı geniş bir sos tavasında erittikten sonra soğanları ekleyip 5dk kadar kısık ateşte yumşatın. Sonra kabakları ekleyip 5dk kadar onları da kızarttıktan sonra tuz ve karabiber ile beyazŞarabı ekleyip köpürdükten sonra 10 dk kadar kapağını kapatıp kısık ateşte kaynatın. Bu arada Penne makarnayı kutunun üzerinde yazan tarife göre bol tuzlu ve biraz zeytinyağı katılmış suda pişirin.
Hazırladığınız sosa haşlanmış karideslerle beraber kremayı ekleyip kıvam alıncaya kadar 2-3 dakika pişirin ve suyu süzülmüş makarnaların üzerine döküp iyice karıştırdıktan sonra hemen servis yapın...
 
Ait Olduğu Ülke: Italya
Ait Olduğu Yöre: Akdeniz