Mezeler
Tarifi Paylaşan Üyemiz: gurhancagin Yükleme Tarihi: 08-08-2008 |
||
Sarmısaklı Ekmek | ||
Malzemeler: | 5 diş sarmısak 2 yemek kaşığı tereyağı 1 adet ekmek Dereotu Bir tutam tuz |
|
Hazırlanışı: | Bir bütün ekmeği dilimleyin.Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını, tuzu, dövülmüş sarmısağı ve ince kıyılmış dereotunu karıştırıp macun haline getirin. Ekmek dilimlerinin üzerine bolca bu karışımdan sürüp tepsiye dizin.Önceden ısıtılmış fırına sürün.Sıcak fırında 5-6 dakika tuttuğunuz ekmekleri çıkarın. Sıcak sıcak servis yapın. | |
Ait Olduğu Ülke: | Italya | |
Ait Olduğu Yöre: | Akdeniz | |