Mezeler

 

Tarifi Paylaşan Üyemiz: gurhancagin      Yükleme Tarihi: 08-08-2008

Sarmısaklı Ekmek

Malzemeler: 5 diş sarmısak
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet ekmek
Dereotu
Bir tutam tuz
 
Hazırlanışı: Bir bütün ekmeği dilimleyin.Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını, tuzu, dövülmüş sarmısağı ve ince kıyılmış dereotunu karıştırıp macun haline getirin. Ekmek dilimlerinin üzerine bolca bu karışımdan sürüp tepsiye dizin.Önceden ısıtılmış fırına sürün.Sıcak fırında 5-6 dakika tuttuğunuz ekmekleri çıkarın. Sıcak sıcak servis yapın.
 
Ait Olduğu Ülke: Italya
Ait Olduğu Yöre: Akdeniz