Balıklar ve Deniz Ürünleri
Tarifi Paylaşan Üyemiz: gurhancagin Yükleme Tarihi: 05-05-2008 |
||
Kalamar Tava | ||
Malzemeler: | 400-500 gr kalamar 1 su bardağı süt 1 çay bardağı un Tuz Kızartmak için sıvıyağ Sosu için: 2 su bardağı ekmek kırıntısı ½ çay bardağı ceviz 2 diş sarımsak ½ limon suyu 4-5 çorba kaşığı mayonez Tuz |
|
Hazırlanışı: | Kalamarları bir kaba koyun ve üzerine sütü dökün. Yarım saat bekletin.Un tuzu karıştırın.Sonra teker teker kaamarları una bulayın. Yağı kızartma tenceresine alıp kızdırın ve kalamarları kızartın. Yağının süzülmesi için kağıt havlu üzerine alın. Başka bir yerde mayonezi, ekmek kırıntılarını, ceviz içini, dövülmüş sarımsağı, limon suyunu, tuzu karıştırın. Katı gibiyse biraz sulandırın. Kızarttığınız kalamarların yanında servis yapın. | |
Ait Olduğu Ülke: | Türkiye | |
Ait Olduğu Yöre: | Bilinmiyor | |