Balıklar ve Deniz Ürünleri

 

Tarifi Paylaşan Üyemiz: gurhancagin      Yükleme Tarihi: 05-05-2008

Kalamar Tava

Malzemeler: 400-500 gr kalamar
1 su bardağı süt
1 çay bardağı un
Tuz
Kızartmak için sıvıyağ
Sosu için:
2 su bardağı ekmek kırıntısı
½ çay bardağı ceviz
2 diş sarımsak
½ limon suyu
4-5 çorba kaşığı mayonez
Tuz
 
Hazırlanışı: Kalamarları bir kaba koyun ve üzerine sütü dökün. Yarım saat bekletin.Un tuzu karıştırın.Sonra teker teker kaamarları una bulayın. Yağı kızartma tenceresine alıp kızdırın ve kalamarları kızartın. Yağının süzülmesi için kağıt havlu üzerine alın. Başka bir yerde mayonezi, ekmek kırıntılarını, ceviz içini, dövülmüş sarımsağı, limon suyunu, tuzu karıştırın. Katı gibiyse biraz sulandırın. Kızarttığınız kalamarların yanında servis yapın.
 
Ait Olduğu Ülke: Türkiye
Ait Olduğu Yöre: Bilinmiyor