Balıklar ve Deniz Ürünleri
Tarifi Paylaşan Üyemiz: gurhancagin Yükleme Tarihi: 05-05-2008 |
||
Güveçde Kaşarlı Karides | ||
Malzemeler: | 1 kg karides 2 çorba kaşığı tereyağ 2 adet domates 1 çorba kaşığı biber salçası 3-4 adet sivri biber 1 çorba kaşığı sirke 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 2 diş sarımsak Tuz |
|
Hazırlanışı: | Karidesleri bir tencereye koyun, üzerine 1 su bardağı su, sirke ve bir fiske tuz atarak 5 dakika kaynatın. Ocaktan alın ve süzün. Başka bir tencereye tereyağı koyun, dövülmüş sarımsakları ekleyin. Biberleri halka halka doğrayın ve yağa katın. Domateslerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. Salçayı ekleyin. Biberler yumuşayıncaya kadar kavurun. 5-10 dakika pişirin ve ocaktan alın. Isıya dayanıklı fırın kabına alın. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ilave edin ve sıcak fırına sürün. Peynirler kızarıncaya kadar pişirin ve sıcak olarak servis yapın. | |
Ait Olduğu Ülke: | Türkiye | |
Ait Olduğu Yöre: | Bilinmiyor | |