Balıklar ve Deniz Ürünleri

 

Tarifi Paylaşan Üyemiz: gurhancagin      Yükleme Tarihi: 05-05-2008

Güveçde Kaşarlı Karides

Malzemeler: 1 kg karides
2 çorba kaşığı tereyağ
2 adet domates
1 çorba kaşığı biber salçası
3-4 adet sivri biber
1 çorba kaşığı sirke
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 diş sarımsak
Tuz
 
Hazırlanışı: Karidesleri bir tencereye koyun, üzerine 1 su bardağı su, sirke ve bir fiske tuz atarak 5 dakika kaynatın. Ocaktan alın ve süzün. Başka bir tencereye tereyağı koyun, dövülmüş sarımsakları ekleyin. Biberleri halka halka doğrayın ve yağa katın. Domateslerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. Salçayı ekleyin. Biberler yumuşayıncaya kadar kavurun. 5-10 dakika pişirin ve ocaktan alın. Isıya dayanıklı fırın kabına alın. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ilave edin ve sıcak fırına sürün. Peynirler kızarıncaya kadar pişirin ve sıcak olarak servis yapın.
 
Ait Olduğu Ülke: Türkiye
Ait Olduğu Yöre: Bilinmiyor