Balıklar ve Deniz Ürünleri

 

Tarifi Paylaşan Üyemiz: gurhancagin      Yükleme Tarihi: 05-05-2008

Fırında Çupra

Malzemeler: 3 adet çupra
3-4 adet patates
4-5 adet havuç
6-7 adet defne yaprağı
1 adet limon
1 adet kırmızı soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağ
Tuz
 
Hazırlanışı: Balıkları temizleyin, yıkayın ve tuzlayın. Uzununa doğru kesik atın. Hazırlanan çupraları fırın tepsisine dizin. Patatesleri soyun, ve ince ince dilimleyin. Havuçları yıkayın, soyun, halka halka dilimleyin. Soğanı soyun ve halka halka doğrayın. Limonu yıkayın ve ince ince dilimleyin. Patates, soğan, havuç ve limon dilimlerini tepsiye dizin. Aralara defne yaprağı koyun ve tepsiyi ılık fırına sürün. Balıklar ve patatesler kızarıncaya kadar 200 derecede pişirin. Yanında salatayla birlikte servis yapın.
 
Ait Olduğu Ülke: Türkiye
Ait Olduğu Yöre: Bilinmiyor