Tatlılar
Tarifi Paylaşan Üyemiz: gurhancagin Yükleme Tarihi: 24-03-2008 |
||
Ev Yapımı Cezerye | ||
Malzemeler: | Yarım Kilo Havuç 1 Çay Bardağı Su 2 Su BardağıŞeker 3 Su Bardağı Iri Çekilmiş Ceviz 1 Su Bardağı Hindistancevizi |
|
Hazırlanışı: | Havuçları yuvarlak irice dilimleyin bir tencereye alın. Üzerine su ve tozŞekeri ekleyin kaynatın. Kaynadıktan sonra blenderda iyice ezin ve tekrar tencereye alıp ocağa koyun ,karıştırın. Elinize yapışacak bir kıvama geldiğinde cevizi ilave edin. Daha sonra karışımı mermer tezgaha dökün. Soğuduktan sonra her seferinde bıçağı ıslatarak istediğiniz büyüklükte dilimleyin. Her dilimi hindistancevizine bulayarak servis yapın. | |
Ait Olduğu Ülke: | Türkiye | |
Ait Olduğu Yöre: | Akdeniz | |