Mezeler
Tarifi Paylaşan Üyemiz: gurhancagin Yükleme Tarihi: 19-03-2008 |
||
Sarımsaklı Havuç | ||
Malzemeler: | 6 Adet havuç 7 Diş sarımsak(ince doğranmış) 1 Fincan sıvıyağ Tuz Isteğe bağlı Acı Pul Biber |
|
Hazırlanışı: | Havuçlar ince yuvarlak dilimler şeklinde doğranır. Havuçlar ve sarımsaklar bir tencerede az su ile yumuşayınca kadar pişirilir.Pişip suyunu iyice çekince sıvıyağ ve tuz eklenerek bir süre kavrulurlar. Kavrulan havuçlar servis tabağına alınarak ister sade ister yanında bir miktar yoğurt ile sıcak yada soğuk servis yapılır. | |
Ait Olduğu Ülke: | Türkiye | |
Ait Olduğu Yöre: | Bilinmiyor | |