Soslar

 

Tarifi Paylaşan Üyemiz: gurhancagin      Yükleme Tarihi: 19-03-2008

Kremalı Mantar Sosu

Malzemeler: 250g Mantar(ince kıyılmış)
1 Adet Orta Boy Soğan
1.5 Su Bardağı Su
1 Su Bardağı Krema
1.5 Yemek Kaşığı Margarin Yada Tereyağ
1.5 Yemek Kaşığı Un
1 Çay Kaşığı Hindistan Cevizi
Tuz,Karabiber
 
Hazırlanışı: Bir tavada ince doğranmış soğanlar yarım kaşık yağ ile kavrulur. Soğanlar kavrulunca mantarlar ilave edilir.5dk kavrulur tuz ve karabiber eklenir 3-4dk daha pişirilir. Karışım blender yardımıyla püre haline getirirlir. Kalan yağ tavada eritilir un eklenir ve pembeleşinceye kadar kavrulur. Su azar azar ilave edilerek sürekli karıştırılarak una yedirilir. Hindistan cevizi eklenir 2dk daha pişirilir. Ateşten indirilir ve hemen kreması
eklenir karıştırilır. Makarnalarda,et yemeklerinde ve ızgara etlerle servis edilerek kullanılır.


Not:Eğer mantar taneleri sosun içinde görülsün istenilirse mantarlı karışım püre haline getirilmedende kullanılabilir.
 
Ait Olduğu Ülke: Türkiye
Ait Olduğu Yöre: Bilinmiyor