Tatlılar
Tarifi Paylaşan Üyemiz: gurhancagin Yükleme Tarihi: 19-03-2008 |
||
Kakaolu Islak Kek | ||
Malzemeler: | 3 Adet Yumurta 2.5 Su Bardağı Un 1.5 Su BardağıŞeker 2 Yemek Kaşığı Kakao 1/2 Su Bardağı Sıvı Yağ 1 Su Bardağı Süt 1 Paket Kabartma Tozu 1 Paket Vanilya 1/2 Su Bardağı Hindistan Cevizi |
|
Hazırlanışı: | Yumurtalar veŞeker beyazlaşıncaya kadar çırpılır. Kakao,yağ,süt ilave edilir ve bir süre daha çırpılır. Bu karışımdan yarım su bardağı alınır. Kalan karışıma un,kabartma tozu,vanilya eklenir ve çırpılır kıvamlı hamur haline getirilir. Yağlanmış tepsiye dökülerek önceden 180derecede ısıtılmış fırında pişirilir. Pişen kek fırından alınır ve sıcakken kürdan yada çatal yardımıyla üzerine delikler yapılır. Ayırdığımız sıvı karışımın üzerine süt eklenir ve yine kek sıcakken bu karışım kekin her tarafı ıslanacakŞekilde üzerine dökülür. Eğer olandan daha ıslak bir kek istenilirse bir miktar daha süt ile ıslatılabilir. Üzeri hindistan cevizi ile süslenir. |
|
Ait Olduğu Ülke: | Türkiye | |
Ait Olduğu Yöre: | Bilinmiyor | |