Balıklar ve Deniz Ürünleri
Tarifi Paylaşan Üyemiz: gurhancagin Yükleme Tarihi: 14-03-2008 |
||
Soya Soslu Somon | ||
Malzemeler: | 4 Adet Somon Fileto 1 Fincan Soya Sosu 1/2 Fincan Zeytinyağı 3 Diş Sarımsak(eziımiş) Yarım Demet Dereotu(doğranmış) 1/2 Çay Kaşığı Karabiber |
|
Hazırlanışı: | Balıklar hariç diğer tüm malzemeler karıştırılarak sos yapılır. Yıkanan balıklar(derili kısımları üste gelecekŞekilde) bu sosun içine koyulur tüm etli kısımları sosla temas etmesi sağlanır. En az 3-4 saat sosda bekletilir. Aleminyum folyo kaplanmış fırın tepsisine derili kısımları alta gelecekŞekilde balıklar dizilir. Kabın içinde kalan sos balıkların üzerine paylaştırılır. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında üstleri hafif kızarana kadar pişirilir. NOT:Çok kızartmamanızı tavsiye ederim. Fazla pişince hem kuruyor hemde lezzeti farklılaşıyor. |
|
Ait Olduğu Ülke: | Türkiye | |
Ait Olduğu Yöre: | Bilinmiyor | |